Le Château de ma Mère

Appeltaart “Apfelkuche”

Appeltaart “Apfelkuche”

Deze appeltaart is voor 6 personen, 30 minuten voorbereiding, 40 minuten oven

  • 1 rol bladerdeeg (275 gram, uit de koeling)
  • 1 kilo appels
  • 120 gram suiker
  • 2 dl slagroom
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

 

Appeltaart van Le Chateau de ma MereVerwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette vorm mee. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in vieren. Leg ze in cirkels op het deeg. Klop eieren met suiker, vanillesuiker en slagroom door elkaar. Schenk over de appels. Bak de taart in 30 a 40 minuten gaar en goudbruin.

Tip: Strooi wat kaneel over de warme taart.

 

Uit: Geheimen van de Alsace – Conseil Interprofessionnel des vins d’Alsace

 

Kurk wijnsuggestie

 

 

TIP: Gewurtztraminer Eliane