Le Château de ma Mère

Elzasser vleespastei “La Tourte de Viande”

Elzasser vleespastei “La Tourte de Viande”

 

Elzasser vleespastei Tourte de viande Le Château de ma MèreMaak gehakt aan met zout, peper, tijm, rozemarijn, knoflook, een gesnipperd uitje en een ei. Leg plakjes bladerdeeg in de lengte naast elkaar op bakpapier op de bakplaat. Maak een lange reep van het gehakt en leg dit midden op het bladerdeeg. Dek het geheel af met evenveel plakjes bladerdeeg. Vouw de randen van de onderste plakjes om en duw het randje goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bestrijk de vleestaart met eigeel en doe er eventueel sesamzaad op. Plaats de taart in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten op 200 graden bakken. Het deeg moet er mooi bruin uit zien. Haal uit de oven en snijdt er plakken van.

Bij de vleespastei kan crudité geserveerd worden.

Naar recept van: Fransje Steinmetz

 

Kurk wijnsuggestie

 

 

Pinot Gris Tradition