Le Château de ma Mère

Kip in witte wijn “Coq au vin”

Kip in witte wijn “Coq au vin”

Coq au vin witte wijn Pinot gris Le Château de ma MèreVoor deze coq au vin snijdt u de kip in stukken. Peper en zout erop. Aanbraden in een braadpan. Kip eruit halen. Uitje, knoflookje, thijm, rosemarijm in de pan en even laten bakken Pinot Gris in de pan schenken. Doe de kip erbij. Deksel er op en zachtjes laten stoven. Na een uur kip eruit halen, gesneden grotchampignons erbij. Saus laten inkoken en  afblussen met een scheutje cognac. Eventueel de saus met bindmiddel een beetje binden. De kip weer in de pan doen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Zo kan dit gerecht blijven staan tot je het opwarmt om op te dienen. Serveer met een pasta.

 

 

 

Naar recept van: Fransje Steinmetz

 

Kurk wijnsuggestie

 

 

TIP: Pinot Gris Elise Cuvée Prestige