Le Château de ma Mère

Over ons

Le Château de ma Mère

Le Château de ma Mère importeert en verkoopt wijn uit de Elzas sinds 2008. Het bedrijf is ontstaan uit de passie voor de Elzas en voor de heerlijke wijn uit deze Franse streek. De doelstelling is om iedereen in Nederland kennis te laten maken met de Elzasser wijn. De compagnons Fransje Steinmetz en Menno de Jong zijn ervan overtuigd dat wanneer u de wijn uit de Elzas eenmaal geproefd heeft, u nooit meer iets anders wilt!

Fransje Steinmetz

Fransje Steinmetz bezocht als kind al samen met haar ouders regelmatig de mooie Elzas en de liefde voor de Elzas wijn ontstond. De familie Steinmetz ontmoette daar de Franse wijnboer Materne Haegelin en er ontstond een hechte vriendschap. De carrière van Fransje ging echter een hele andere kant op en zo werkte zij vele jaren in het onderwijs.

Tegenwoordig is zij niet alleen compagnon bij Le Château de ma Mère, maar heeft ook haar eigen bedrijf Francisca Création waarbij Fransje diverse creatieve workshops geeft.

Francisca Création

 

Menno de Jong

Menno de Jong is ondernemer in hart en nieren. Op jonge leeftijd kwam hij in de dierenbranche. Menno had eerder dierenspeciaalzaken in Den Haag en Voorburg.

Tegenwoordig legt Menno zich vooral toe op zijn eigen internationale webshops AnimalWebshop.com, HETDIER.nl, Amigos-Animals.com en Hondenpenning.net, waarbij zijn bedrijf BUDDIES Webshops de productie en verzending verzorgt van hondenpenningen. Daarnaast bouwt, onderhoud en beheert Menno ook webshops voor andere bedrijven en particulieren.

Zijn hechte vriendschap met Fransje resulteerde in 2008 in Le Château de ma Mère.

AnimalWebshop.com

Hondenpenning.net

HETDIER.nl

BUDDIES Dierenoppas


Materne Haegelin

Materne Haegelin werd in Orschwihr geboren in een familie van boeren en druiventelers. Materne luisterde aandachtig naar de oudste wijnmakers van het Elzasser dorp en vooral naar zijn vader Auguste. Hij luisterde en leerde met enthousiasme en ontwikkelde de passie voor het wijnmakers welke werd overgegeven van vader op zoon en later ook van vader op dochter. Op een dag, nam hij de beslissing: Ik wordt ook druiventeler.

Rond het land van de familie kocht Materne zijn eigen grond voor de beste druiven van het dorp. Hij kocht apparatuur en werkte meedogenloos op zijn land, ploegde tot laat op de dag om een rijke bodem te maken voor het planten van de beste wijnstokken voor mooiste wijnen.

Door de jaren heen groeide het familiebedrijf door de productie van hoogwaardige wijnen en een steeds groeiend klantenbestand. Daardoor konden de wijngaarden steeds beter worden ontwikkeld.

Inmiddels zwaaien dochter Régine Garnier Haegelin en kleindochter Elise met evenveel passie en enthousiasme de scepter over het bedrijf als Materne Haegelin zelf indertijd.