Le Château de ma Mère

Elzasser kaasstengels “bâtonnets de fromage”

Elzasser kaasstengels “bâtonnets de fromage”

  • 1 pakje bladerdeeg uit de diepvries
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kummelzaadjes
  • 100 gram Munsterkaas
  • 50 gram boter

kaasstengels Le Château de ma MèreLaat het bladerdeeg bijna geheel ontdooien; het moet zacht genoeg zijn om het tot een lap te kunnen uitrollen, maar het mag vooral niet te warm worden. Bestrijk de lap met losgeklopt ei en strooi er kummelzaadjes over. Snijd er reepjes van. Bak ze op een met water bevochtigd bakblik gaar en knapperig (ongeveer 20 minuten) en laat de daarna afkoelen.

Meng de Munsterkaas en de boter door elkaar. Snijd de stengels in de lengte door en strijk er het kaasmengsel tussen. De helften kunt u vervolgens weer aan elkaar plakken.

 

 

Naar idee van: Mariska de Jong

 

Kurk wijnsuggestie

 

 

Flagrant Delice