Le Château de ma Mère

Harde broodjes “Moricettes”

Harde broodjes “Moricettes”

Deze broodjes zijn voor 6 personen, 30 minuten voorbereiding, 15 minuten oven en 1 uur rusten.

  • 500 gram bloem
  • 1,5 theelepel zout
  • 150 ml. lauwwarme melk
  • 20 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist
  • 150 ml water
  • 20 gram boter
  • 1 losgeklopte eierdooier
  • mengsel van maanzaad, sesamzaad en grof zeezout

Moricettes Le Château de ma MèreZeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de lauwe melk in het kuiltje. Verkruimel hierin de verse gist en laat oplossing. Meng de melk met gist door de bloem. Voeg water en boter toe en kneed alles stevig door elkaar. Dek de kom af en laat het deeg op een tochtvrije plaats een half uur rijzen. Kneed het nogmaals door, vorm er bolletjes (moricettes) van en laat opnieuw een half uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 20º0C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Let de moricettes erop. Bestrijk ze met een losgeklopte eierdooier. Bestrooi met het zaad-zoutmengsel. Bak de moricettes in 10 a 15 minuten lichtbruin.

 

 

Uit: Geheimen van de Alsace – Conseil Interprofessionnel des vins d’Alsace

 

Kurk wijnsuggestie

 

 

Crémant d’Alsace – Carte Noire