Elzasser pizza “Flammekueche”
Voor 4 personen, 20 minuten voorbereiding, 10 minuten oven, 1 uur rusten
- 250 gram bloem
- Zout
- (zonnebloem)Olie
- 2 grote uien, in ringen gesneden
- 120 gram spekreepjes
- 20 gram boter
- 100 gram fromage blanc
- 100 ml crème fraîche
- Peper
- Nootmuskaat
Meng de bloem, 1/2 eetlepel zout, 1/2 dl olie en 1 eetlepel lauwwarm water door elkaar. Goed kneden totdat een elastisch deeg ontstaat. Laat op een koele plaats minstens een uur afgedekt rusten. Smelt de boter en smoor de uiten erin, laat ze niet bruin worden. Schep de spekjes erdoor. Klop de fromage blanc, crème fraîche, zout, peper en een beetje nootmuskaat door elkaar.
Verwarm de oven voor op 280ºC. Vet een bakplaat in en bestuif met bloem. Druk het deeg op de bakplaat uit tot een grote ronde vorm. Bestrijk het deeg met het crème fraîche-mengsel. Verdeel de ui met spek erover. Besprenkel met wat olie. Bak de Flammekueche in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
Tip: Ook lekker met champginons en geraspte kaas!
Uit: Geheimen van de Alsace – Conseil Interprofessionnel des vins d’Alsace