Le Château de ma Mère

Drijvende eilandjes “île flottant”

Drijvende eilandjes  “île flottant”

Ile flottant is een heerlijk nagerecht uit de Elzas.

  • 4 eieren
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 1 vanillestokje
  • Eventueel geschaafde amandelen 25 gram
  • Eventueel wat caramal
  • 500 ml melk

 

Ile flottant Le Château de ma Mère recept drijvende eilandjesSplits de eieren en schraap het merg uit het vanillestokje. Verwarm de oven vervolgens op tot 125 graden. Vet een ovenschaal goed in en bedek de bodem met bakpapier

Klop in een heel schone kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje ruim de helft van de suiker toe en de helft van het vanillemerg. Schep het eiwit in de vorm en bak 30 a 40 minuten in de oven . Het moet wat gaan kleuren.

Keer de eiwittaart op een vochtige schaal/bord en laat afkoelen. Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin en roer er van het vuur af een kwart van de suiker door. Blijven roeren tot de suiker gesmolten is en vervolgens op een bord laten afkoelen.

Klop de eidooiers in een pan met dikke bodem met kwart van de suiker, voeg melk en vanillemerg toe. Verwarm dit mengsel al roerend op zacht vuur tot de saus gaat binden en laat het daarna afkoelen.

Maak van het eiwit met 2 lepels mooie bolletjes, leg in diep bord of komen schenk de vanillesaus er om heen. Strooi er eventueel de amandelen erover en garneer het geheel met caramel. De Ile flottant is klaar om te serveren.

 

Naar recept van: Fransje Steinmetz

Kurk wijnsuggestie

TIP: Gewurtztraminer Eliane