Le Château de ma Mère

Elzasser rauwkostsalade “Crudité”

Elzasser rauwkostsalade “Crudité”

 

crudite Le Château de ma MèreWortel, rode kool, komkommer en of bietjes heel fijn snijden (keukenmachine).

Rode kool aanmaken met olie, een paar druppels lekkere azijn, peper, zout en suiker. Goed mengen en een paar uur laten staan. De komkommer aanmaken met zout en peper, olie, azijn. Een zeer dun gesneden uitje erdoor mengen. Laten uitlekken in een zeef.

Gekookte bietjes mengen met zout, peper, olie en een dun gesneden uitje. Als laatste de wortel bereiden. (Dit gerecht kan verkleuren, dus niet te lang laten staan). Wortel aanmaken met zout, peper en honing. De rauwkost in kleine bergjes op het bord leggen naast bijvoorbeeld La Tourte de Viande.

 

Naar recept van: Fransje Steinmetz

 

Kurk wijnsuggestie

 

 

Pinot Gris Tradition